الفوائد المتبادلة 2010
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى يجمع علومك ليبلغها و يجمع علوم غيرك لتتعلمها
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولمركز تحميل لرفع الصور

 

 ملف اكلات عيد الاضحى ، الفته ،طريقة عمل اكلات شهيه لعيد الاضحى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ابراهيم عيسى
إدارة عامة
إدارة عامة
ابراهيم عيسى


تاريخ التسجيل : 18/03/2010

ملف اكلات عيد الاضحى ، الفته ،طريقة عمل اكلات شهيه لعيد الاضحى Empty
مُساهمةموضوع: ملف اكلات عيد الاضحى ، الفته ،طريقة عمل اكلات شهيه لعيد الاضحى   ملف اكلات عيد الاضحى ، الفته ،طريقة عمل اكلات شهيه لعيد الاضحى Emptyالجمعة نوفمبر 19, 2010 5:24 pm

ملف [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]عيد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]، [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]عمل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]الاضحى


طبق مشويات

كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى

نصف كيلو ريش ضانى صغيرة

ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة

2 كلاوى ضانى

4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة

2 بصلة مفرومة فرما ناعما
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
ملح وفلفل


الطريقة

تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا

نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل

المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون

يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة

يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم

اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة

نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية

لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها

تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق

نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على

طبق مفروش بالبقدونس >

**وبالهنا والشفا**


الفخذ الضأن


فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقةكبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة– بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة


الطريقة:


اغسلي الفخذة ونشفيها
اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة
ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا
ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
علشان وشها يحمر


الممبار ( العصبان )


- كيلو ممبار.
- 3 بصلات.
- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.
- ملح - فلفل – كمون.
- 3 طماطم كبيرة.
- 3كوب ارز.
- شطة ( لو عوزاة حراق ).
- 2 ملعقة سمن .

اولا :طريقة تنظيف الممبار

-اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و تقلبة على الوشالتانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينةكويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس واغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبيةساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشةدقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضفتماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقىالصباع طويل.الحشوة ( خلطة المحشى العادى )

نغسل الارز
نبشرالبصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارزوالملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
- فى حلةكبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فىالماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتىينضج
- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت
و بالهنا والشفاء
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة

المقادير:

• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4 علب زبادي.
• 5 معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2ملعقة كبيره ملح.
• 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.

الطريقة:

هاتِ الفخدة واخليها من العظم، بعد كده تبلي الفخدة بمزيج الخليط الآتي:

"الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر"...

بعدما تتبلي الفخدة بالخليط ده حطيها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده طلعيها منالتلاجة وهاتِ الفلفل الرومي الأحمر وقطعيه إلى قطع صغيرة واحشيها بيه،بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...

بعد كده حطيها في الفرن وادهنيها بالزيت وسيبيها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...

بعدكده سخني قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر بعد كده حطيهمعلى الفخدة وهي سخنة وغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم لأنها بتدي مذاقورائحة رائعة.

بعدكده صفي الصوص النازل من الفخدة وضيفيه إلى الرز على النار وقلبي كويسوبعد كده ضيفي إليهم كاري وملح وميه وبندق وقلبيهم على نار هادية لمدة ربعساعة أو لغاية ما تلاقي الرز استوى.

بعد كده هاتِ الفخدة وقطعيها شرائح وقدميها في طبق مع الرز ورشي من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل وبالهنا والشفا.
صينية اللحم في الفرن

المقادير:

• كيلو لحمة.
• 3 بصلات مقطعة شرائح.
• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.
• 3 فصوص ثوم مطحونين.
• ملح -كمون-كزبرة-فلفل أسود
• عود قرفة.

الطريقة:

اخلطياللحمة مع الثوم والبهارات والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائحالبصل ثم طبقة من شرائح الطماطم وبعد كده حطي اللحمة عليها ثم باقي شرائحالبصل والطماطم، وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري وحطيها في الفرن علىنار هادية لمدة ساعة أو لغاية ما تحسي إنها استوت.. وبألف هنا وشفا.

لحمة ضاني مشوية

المقادير:

• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر
• نص فنجان زيت.

الطريقة:

هاتِ اللحمة واغسليها كويس.

بعدكده جهزي تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون +جوزة الطيب+ البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم +الشطة" واضربيهم مع بعض في الخلاط...

بعد كده هاتِ صينية وادهنيها بالخليط ده وبعد كده ابدأي في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة حطي خلطة التتبيل...

بعدما تخلصي رص اللحمة حطيها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كدهخرجيها واشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم.. وبالهنا والشفا.







الطريقة
1) اغسلي الأرز ، انقعيه في ماء دافئ 20 – 25 دقيقة.
2) سلقالأرز : ضعي الزيت قدر متوسط الحجم ، سخني على نار متوسطة ، صفي الأرز منماء النقع. اضيفي الأرز الى الزيت، قلبي على نار قوية باستعمال ملعقةخشبية 2 – 3 دقيقة الى ان يصبح الأرز جافا وتتغطى حباته بالزيت جيدا.
3) اضيفيالماء والملح، دعي الأرز يغلي، قلبيه مرة واحدة، غطي القدر ، خففي النارواتركي الأرز 20 دقيقة الى ان ينضج. احتفظي به ساخنا.
4) تحميصالخبز : طريقة التحميص بالفرن ،، سخني الفرن لدرجة حرارة 400 ف، ضعي الخبزفي صينية واسعة، ادخليه الى الفرن 12 – 15 دقيقة الى ان يتحمصويكتسب لون ذهبي ، مع التقليب من وقت لآخر لتتأكدي من توزيع اللونبالتساوي. اتركيه جانبا ليبرد. طريقة القلي: سخني زيت الذرة في مقلاةعميقة، اسقطي قطع الخبز لبضع دقائق الى ان تكتسب لون ذهبي ، اتركيها علىورق نشاف للتخصلص من الزيت الفائض. ( يمكنك تجهيز الخبز مسبقا وحفظهبالثلاجة عدة ايام).
5) سلقاللحم : ضعي 2 ملعقة كبيرة من الزيت في قدر متوسط الحجم، سخني على نارمتوسطة، اضيفي البصل واللحم ، قلبي الى ان يذبل البصل ويكتسب اللحم لونذهبي.
6) اضيفي6 – 7 أكواب من الماء، اضيفي الملح والفلفل الأسود، دعي القدر علىنار قوية الى ان يغلي، اتركي اللحم بدون تغطيه يغلي لبضع دقائق الى تتكونطبقة الريم على سطحه. انزعي الريم وتخلصي منه.
7) اضيفيالقرفة، الهيل، ورق الغار، ضعي الغطاء على القدر واتركيه على نار متوسطة35 – 40 دقيقة الى ان ينضج اللحم . ( يمكنك سلق اللحم مسبقا وحفظهفي الثلاجة لحين اللزوم ).
8) اخرجي قطع اللحم ، اتركيها جانبا. صفي المرق ، تخلصي من البهارات، اعيدي المرق الى القدر ، احتفظي به ساخنا جدا.
9) تحميراللحم : ضعي 2 ملعقة كبيرة من الزيت في مقلاة واسعة، سخني على نار متوسطة،اضيفي قطع اللحم ، قلبي اللحم على كافة الجوانب الى ان يكتسب لون ذهبيخفيف ( هذه الخطوة تكسب اللحم طعما ولونا شهيا ، ولكن بالطبع يمكنكالاستغناء عن هذه الخطوة وتقديم اللحم مسلوق فقط للتخفيف من الدهون ).
10) صلصةالثوم: في مقلاة او قدر صغير الحجم ، ضعي 2 ملعقة كبيرة من الزيت اوالسمن، اضيفي الثوم ، ضعي المقلاة على نار متوسطة مع التقليب باستمرار الىان يصبح الثوم ذهبي غامق، اضيفي الخل (انتبهي حين تضيفين الخل،، حيث يسببفوران الثوم) اضيفي الملح، قلبي الى ان يتوزع الثوم مع الخل، اتركيه علىنار هادئة لحوالي 5 دقائق الى ان تتسبك الصلصة.
11) تجهيز الفتة : احضري طبق عميق مناسب للتقديم على السفرة ، ضعي الخبز المقطع في قاع الطبق.
12) صبي المرق الساخن جدا فوق الخبز بحيث يغطيه تماما، اتركيه جانبا لبضع دقائق الى ان يتشرب الخبز بالمرق.
13) وزعي بعض صلصة الثوم فوق الخبز، ليكتسب طعما لذيذا.
14) قلبي الأرز المسلوق بالشوكة ، وزعيه فوق الخبز.
15) ضعي قطع اللحم المحمر فوق سطح الأرز ، وزعي بقية صلصة الثوم فوق اللحم والأرز . قدميه ساخنا.
موزة بالفريك

المقادير :
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
• نصف كيلو فريك.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
• بصلة.
• عود كرفس.
• فص حبهان.
• مكسرات محمرة.
• طماطم مشوية.
الطريقة
اسلقيالموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهانقبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوتشيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة..
فيالفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه فيشوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنةوالفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربةوشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.

بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة.

بعدكده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شويةمكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق وبالهناء والشفاء.




[size=21]فتة العيد





[/size]
[b][size=21]وعلشانالعيد يبقى عيد يبقى لازم نعرف طريقة عمل الفتة، أنا عارفة إن كل الناسبتعرف تعمل الفتة بس حبيت أقولها علشان أكون فعلا قدمت أشهى أكلات عيدالأضحى لأن العيد مش بيكون عيد إلا بطبق الفتة.
المقادير:
• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم وياريت يكون "لحم الكتف"
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2 فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6 فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة
اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي
أثناء مااللحمة بتستوي هاتِ الارز واغسليه وبعد كده هاتي الصنية اللي هتعملي فيهاالأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده ضيفي إليها الرز وقلبيه علىالنار لمدة خمس دقائق بعد كده هاتي ميه وضيفي إليها شوية ملح وبعد كدهضيفيها للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي....
بعد كدههاتِ بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بدأيميل إلى اللون الأصفر ضيفي إليها التوم مع التقليب لما تلاقيهم لونهم بدأيكون ذهبي ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة وسيبيهم على نار هادئةلمدة 10 دقائق بعد كده ضيفي إليهم قليلا من "الشوربة" وسيبيهم على النارلمدة ربع ساعة.
[/b][/size]



[b][size=21]بعد كده هاتِ صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.


بعد كده هاتِ طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز وحطي فوقيهم دمعة الصلصة اللي أنت عملتيها ومن فوقها اللحمة
[/b][/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف اكلات عيد الاضحى ، الفته ،طريقة عمل اكلات شهيه لعيد الاضحى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» خطبة عيد الاضحى
» اجمل صور عيد الاضحى المبارك لمنتدى الفوائد المتبادله 2010
» طريقة عمل السويسرول
» طريقة طرح الموضوعات
» طريقة عمل سمك بورى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الفوائد المتبادلة 2010 :: مطبخ المنتدى :: أسماك و لحوم-
انتقل الى: